Zveza prijateljev mladine Slovenije je pričela z vsakoletno akcijo zbiranja sredstev za brezplačna letovanja otrok iz socialno ogroženih družin Pomežik soncu®, ki bo vrhunec dosegla 7. junija z dobrodelnim koncertom Otroci za otroke v Cankarjevem domu.

Na koncertu, ki ga bo TV Slovenija predvajala 10. junija, bodo otroci iz Otroškega pevskega zbora OŠ Nove Jarše – Rock mulčki, pod vodstvom zborovodje Emirja Jušiča, gostili vrsto znanih slovenskih pevk in pevcev Gala Gjurina, Severo Gjurin, Vlada Kreslina, Tokaca (Dan D), Tomija Megliča (Siddharta), Boruta Marolta, Ulo Ložar in Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana ter Otroški pevski zbor RTV Slovenija.

Vsi skupaj bodo pomagali zbrati čim več sredstev, poziv k pomoči pa je namenjen tudi posameznikom in podjetjem, saj želijo zagotoviti brezplačne, sproščujoče, ustvarjalne in aktivne počitnice čim večjemu številu otrok. Pomagate lahko z nakupom vstopnice za koncert, lahko pa prispevate 5 evrov tudi s poslanimi sporočili s ključno besedo ZPMS5 na številko 1919.

Lani je v okviru ZPMS in njenih članic letovalo 10.139 otrok, od tega brezplačno 3235 otrok.

Tudi MDPM  Sežana dobi od ZPMS vsako leto sredstva, da pokrije 75% stroškov letovanj naših otrok.

 

Pomežiknite soncu in pomagajte otrokom do počitnic! 😉

 

Kontakt

MEDOBČINSKO DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE SEŽANA
Bazoviška ulica 11
6210 Sežana

05 / 734 14 86
05 / 730 13 40 

E-pošta: drustvo.prijateljev@siol.net

           

Uspešno delovanje društva omogočajo Občina DivačaObčina Hrpelje-Kozina, Občina Komen in  Občina Sežana, ki prepoznavajo vlogo in pomen naše organizacije in preko skupne Strategije financiranja društev, ki delujejo v javnem interesu zagotavljajo redno financiranje izvajanja programov in nadaljnji razvoj društva.