NOVICE

3. dobrodelni otroški plesni festival “S plesom do smeha”

3. dobrodelni otroški plesni festival “S plesom do smeha”

Člani Društva ljubiteljev baletne umetnosti Divača so v Kosovelovem domu Sežana v nedeljo, 2.6.2024, priredili že 3. Dobrodelni otroški festival »S plesom do smeha« in z izkupičkom prireditve polepšali obraz mnogim otrokom iz socilano nespodbudnega okolja, ki bodo v organizaciji Medobčinskega društva prijateljev mladine Sežana počitnikovali v hribih in na morju v letošnjih poletnih počitnicah.

DA BI PTIČI POLETELI, MORAJO ZAPUSTITI GNEZDO in PERMISIVNA VZGOJA

DA BI PTIČI POLETELI, MORAJO ZAPUSTITI GNEZDO in PERMISIVNA VZGOJA

Odraščanje je proces, v katerem otrok spoznava novi svet. Vse mu je novo in ko odraste do tolikšne mere, da se sam plazi po prostoru, prične raziskovati, odpirati omare, zvračati vse pred seboj, se dotikati predmetov in vleče na ušesa vsako besedo in glas.

34. NACIONALNI OTROŠKI PARLAMENT

34. NACIONALNI OTROŠKI PARLAMENT

8. aprila 2024 je v Državnem zboru RS zasedal 34. nacionalni otroški parlament, kjer je 115 mladih parlamentarcev iz vse Slovenije razpravljalo o ključni temi duševnega zdravja otrok in mladih.

GRJMO U R’BUTO!

GRJMO U R’BUTO!

Vljudno vas vabimo, da se skupaj z ptrpki pridružite čistilni akciji “GRJMO U R’BUTO”, v soboto, 20.aprila od 9. do 12. ure.

Na dveh poteh bomo čistili smeti, ki se zaradi malomarnosti znajdejo tam, kjer nimajo česa iskati.

MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT

MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT

V petek 22. marca 2024 smo na OŠ Srečka Kosovela Sežana organizirali medobčinski otroški parlament kraško brkinske regije.  Na tem pomembnem zasedanju je sodelovalo 10 učencev naše šole ter predstavniki osnovne šole iz Hrpelj, Divače, Dutovelj in Komna.

Zeleni nahrbtnik

Zeleni nahrbtnik

Letošnja tema Zelenega nahrbtnika je iz naravoslovja – zbiranje in reciklaža starega papirja. Vse otroke in krajane vabimo, da star papir odlagate v kontejnerje v skate parku v Sežani. Izkupiček sredstev od zbranega papirja društvo namenja za pomoč otrokom in družinam v stiski.

Kontakt

MEDOBČINSKO DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE SEŽANA
Bazoviška ulica 11
6210 Sežana

05 / 734 14 86
05 / 730 13 40 

E-pošta: drustvo.prijateljev@siol.net

           

Uspešno delovanje društva omogočajo Občina DivačaObčina Hrpelje-Kozina, Občina Komen in  Občina Sežana, ki prepoznavajo vlogo in pomen naše organizacije in preko skupne Strategije financiranja društev, ki delujejo v javnem interesu zagotavljajo redno financiranje izvajanja programov in nadaljnji razvoj društva.