Ponovno je stekla akcija Zeleni nahrbtnik, ki jo člani Medobčinskega društva prijateljev mladine Sežana na pobudo ZPM mestne zveze Ljubljana izvajamo že od leta 2008. Predšolski otroci v 12 enotah Vrtca Sežana sodelujejo v naravovarstvenem projektu in preko igre, pravljic in gledaliških predstav spoznavajo osnove ekologije in varstva narave. Ob igri in Zmajčku Jurčku ter zmajčici Bibi, ki sta glavni zvezdi projekta, je spoznavanje narave veliko prijetnejše.

Naša letošnja tema iz naravoslovja je zbiranje in reciklaža starega papirja. Vabimo vse otroke in krajane, da star papir odlagate v kontejnerje v skate parku v Sežani. Izkupiček sredstev od zbranega papirja društvo namenja za pomoč otrokom in družinam v stiski.

Ogled letošnjih predstav v izvedbi Rudija Pečarja, prostovoljca društva MDPM Sežana, poteka po sledečem razporedu:

Kontakt

MEDOBČINSKO DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE SEŽANA
Bazoviška ulica 11
6210 Sežana

05 / 734 14 86
05 / 730 13 40 

E-pošta: drustvo.prijateljev@siol.net

           

Uspešno delovanje društva omogočajo Občina DivačaObčina Hrpelje-Kozina, Občina Komen in  Občina Sežana, ki prepoznavajo vlogo in pomen naše organizacije in preko skupne Strategije financiranja društev, ki delujejo v javnem interesu zagotavljajo redno financiranje izvajanja programov in nadaljnji razvoj društva.