Tudi v letošnjem letu bomo člani Medobčinskega društva prijateljev mladine Sežana in Vrtec Sežana organizirali predšolsko letovanje v štiridnevnih izmenah v Kranjski Gori za »male šolarje« Krasa in Brkinov, ki letos vstopajo v osnovno šolo. Otroci bodo po skupinah v družbi vrstnikov in prijateljev letovali v Počitniškem domu Vila Šumica v juniju med 2.6.2020 in 14.6.2020 pod vodstvom pedagoške vodje in spremljevalk, ki so jih otroci spoznali že v času obiskovanja vrtca. V kateri izmeni bo letovala katera skupina otrok iz posameznih enot vrtca, bodo starši pisno obveščeni na osnovi predhodno izpolnjene prijavnice.

Počitniški dom Vila Šumica, kjer bodo malčki nastanjeni, stoji v Triglavskem narodnem parku, odmaknjen od vsakodnevnega mestnega vrveža, lučaj od Kranjske Gore, tik pod Prisojnikom, ob poti na Vršič. Obdana je z naravo, bujnim zelenjem in gorami. Bližnji vrhovi so kot nalašč za pohodništvo in spoznavanje gora. Dom je primeren za izvajanje šol v naravi in naravoslovnih taborov. Ob domu se vije reka Pišnica, ki vodi do bližnjega jezera Jasna in kjer malčki vsako leto neizmerno uživajo. Poleg udobnih sob in jedilnice razpolaga dom še z velikim večnamenskim prostorom, ki je namenjen izvajanju razvedrilnih vsebin ter dnevnim in večernim prireditvam, igralnico, otroškim igriščem z igrali in športnimi igrišči. Nemalo je skrivnostnih kotičkov v naravi za spodbudno preživljanje prostih uric, za brezskrbno igro, sanjarjenje, pravljice in druženje z vrstniki. Na voljo sta še slikoviti Kmečka soba s krušno pečjo in Pehtina kamra. Vila Šumica je odlično izhodišče za tradicionalni obisk Kekčeve dežele, edinstvenega izvira Save Dolinke ter za naravoslovne ekskurzije v osrčje Triglavskega narodnega parka (dolina Krnice, Zelenci) in krajše gorske ture (Sleme s Tamarjem, Mavrinc, Martuljški slapovi, Brvogi, Srednji vrh). Gorski svet in neokrnjena narava okrog vile omogočata sproščeno in zabavno spoznavanje pojavov v naravi skozi vse letne čase. Letovanje brez staršev, v skupini z vrstniki in pod budnim očesom vzgojiteljic, bo tako zagotovo odlična priložnost za izkustveno učenje in vzgojo.
Znotraj življenja v skupini se otrok uči spoštovati skupna pravila in dogovore, različne interese, pravice in dolžnosti. Preko iger in drugih dejavnosti se povezujejo otroci različnih starosti, iz različnih socialnih okolij, pridobivajo nove izkušnje, razvijajo svojo kreativnost, tkejo nova prijateljstva in širijo svoja obzorja. Otroci bodo lahko uživali v celodnevnih aktivnostih na svežem zraku, hkrati pa jim ne bo manjkalo poučnih in ustvarjalnih dejavnosti. Usvajanje
novih veščin, ki sledijo načelom trajnostno naravnanega načina življenja in vseživljenskega učenja, pa popestri tudi zabavni program, ki ga spremljevalci skupin otrok v naprej vedno skrbno pripravijo.

Vse informacije in prijavnice o letovanju lahko prejmete na sedežu društva MDPM Sežana, Partizanska 18, Sežana, tel. 05 7341486 in na spletni strani www.mdpm.si ali v Vrtcu Sežana, tel. 05 7310222.

Kontakt

MEDOBČINSKO DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE SEŽANA
Bazoviška ulica 11
6210 Sežana

05 / 734 14 86
05 / 730 13 40 

E-pošta: drustvo.prijateljev@siol.net

           

Uspešno delovanje društva omogočajo Občina DivačaObčina Hrpelje-Kozina, Občina Komen in  Občina Sežana, ki prepoznavajo vlogo in pomen naše organizacije in preko skupne Strategije financiranja društev, ki delujejo v javnem interesu zagotavljajo redno financiranje izvajanja programov in nadaljnji razvoj društva.