ZDRUŽIMO MOČI za otroke in družine v stiski!

Letošnja dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca, ki jo v sodelovanju z Radio Capris, Zvezo prijateljev mladine Slovenije, Društvom prijateljev mladine Koper, Društvom prijateljev mladih Piran organiziramo tudi člani Medobčinskega društva prijateljev mladine Sežana, se je razširila še v naše kraje (Sežana, Divača, Hrpelje-Kozina, Komen). 

Gre za družine in otroke, ki živijo v res hudem pomanjkanju in prepričani smo, da bomo tudi letos na lica otrok uspeli narisati veliko nasmehov. Skoraj zagotovo gre za najpomembnejšo dobrodelno akcijo doslej. Stiske družin so namreč letos še veliko večje kot prejšnja leta. S pomočjo dobrih ljudi, upamo in želimo dati vse od sebe, da osrečimo kar se da največje število posameznikov, ki ta praznični mesec preživljajo s cmokom v grlu.

Vsi, ki bi želeli pomagati v dobrodelni akciji leta, lahko to storite na dva načina:

Z darovanjem dobrin in prehrambnih izdelkov z daljšim rokom trajanja ter izdelkov za osebno nego. Donacije lahko pustite v Eurospinovih poslovalnicah po celotni regiji v zbiralnih košarah oz. svoje prispevke oddate v praznični studio Radia Capris, ki se letos nahaja v koprski Loggii in od koder radijska ekipa ves december oddaja svoj program v živo. Darovane praznične dobrote bodo razveselile predvsem otroke iz socialno ogroženih družin. V Eurospinovih trgovinah v Sežani in Hrpeljah se zbira hrana za otroke in družine v stiski iz občin Sežana, Divača, Hrpelje in Komen.

Z donacijo preko sms sporočila z uporabo ključnih besed OBALA ali OBALA5, poslanih na 1919. S poslanim sms posameznik prispeva en oz. 5 evrov. Z zbranimi sredstvi bodo pri Zvezi prijateljev mladine družinam pomagali tako, da jim bodo direktno krili nekatere stroške (voda, elektrika, ogrevanje, nakup oblačil za otroke in hrane ipd.).

Izkazovanje sočutja in posluha do ljudi v stiski je zelo pomembno, saj so današnji časi za veliko posameznikov, otrok in družin resnično hudi.

Radio Capris in ZPMS bosta ob koncu akcije objavila višino zbranih sredstev in prazničnih dobrot ter ostalih potrebščin. Dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca bo potekala do 31. decembra 2020.

Iz srca se vam zahvaljujemo za vse že in še oddane donacije!

Kontakt

MEDOBČINSKO DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE SEŽANA
Bazoviška ulica 11
6210 Sežana

05 / 734 14 86
05 / 730 13 40 

E-pošta: drustvo.prijateljev@siol.net

           

Uspešno delovanje društva omogočajo Občina DivačaObčina Hrpelje-Kozina, Občina Komen in  Občina Sežana, ki prepoznavajo vlogo in pomen naše organizacije in preko skupne Strategije financiranja društev, ki delujejo v javnem interesu zagotavljajo redno financiranje izvajanja programov in nadaljnji razvoj društva.