Slavnostna obeležitev 70. obletnice delovanja zadruge Vinakras z.o.o. Sežana

V petek, 30. 6. 2017 smo na Lipovem listu v Sežani svečano obeležili 70. obletnico delovanja zadruge Vinakras z.o.o. Sežana, na kateri nas je med številnimi uglednimi gosti pozdravil Marijan Colja – direktor podjetja, predsednik civilne iniciative vinarjev Krasa in velik borec v bitki za ohranitev geografske zaščite terana.

Slavnostna seja je čudovito uspela. Člani zadruge, zaposleni in goste so častitljivi jubilej obeležili z obiskom županov kraško-brkinske regije, visokih gostov iz lokalne skupnosti in predstavnikov številnih nacionalnih institucij. Prireditev z bogatim kulturnim programom in pomenljivimi govori je bila slovesna, praznična, ganljiva, prežeta s spoštljivim spominom do bogate zapuščine prednikov, prepojena z optimizmom in zazrta v prihodnost, novim zmagam naproti. Čutiti je bilo ponos nad skupnimi uspehi preteklih generacij Kraševcev in Brkincev ter moč povezanosti in pripadnosti, ki jo nekateri premorejo tudi danes. Številni kmetje, zadružniki, zaposleni in vodstvo podjetja so verjeli in še verjamejo v skupinski duh, da s skupnimi močmi in združeni zmorejo doseči prav vse zastavljene cilje.

V večernih urah je bil na programu dobrodelni koncert Modrijanov. Del izkupička od vstopnine so nameravali donirati za letovanje otrok občin Sežana, Divača, Komen, Hrpelj-Kozina, Miren-Kostanjevica in Vipava v organizaciji našega društva.

Žal jo je vreme zagodlo tako Modrijanom kot nam … pa nič zato.

Zelo smo ponosni in počaščeni za izkazane dobre namene zadruge Vinakras z.o.o. Sežana.

V imenu vseh članov in otrok se vam iskreno zahvaljujemo.

 

Ana Pangos, sekretarka

Kontakt

MEDOBČINSKO DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE SEŽANA
Bazoviška ulica 11
6210 Sežana

05 / 734 14 86
05 / 730 13 40 

E-pošta: drustvo.prijateljev@siol.net

           

Uspešno delovanje društva omogočajo Občina DivačaObčina Hrpelje-Kozina, Občina Komen in  Občina Sežana, ki prepoznavajo vlogo in pomen naše organizacije in preko skupne Strategije financiranja društev, ki delujejo v javnem interesu zagotavljajo redno financiranje izvajanja programov in nadaljnji razvoj društva.