V petek, 9. septembra 2022, so člani Društva ljubiteljev baletne umetnosti Divača v parku pri Ljudski univerzi Sežana organizirali Dobrodelni otroški plesni festival »S PLESOM DO SMEHA« z namenom zbiranja donatorskih sredstev za otroke iz socialno šibkejših družin občin Krasa in Brkinov v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in Medobčinskim društvom
prijateljev mladine Sežana.


Kljub muhastemu vremenu smo preživeli prekrasno popoldne, priče bogatemu plesnemu programu, v družbi plesnih zasedb od blizu in daleč, različnih starosti in plesnih zvrsti, za kar so poskrbeli organizatorji prireditve, neutrudni člani in predsednica društva DLBU, Astrid Bastianelli, ki z nami verjamejo, da združeni zmoremo več in bolje in da le s skupnim trudom lahko spreminjamo družbo v dobro nas vseh. Hvala vsem sodelujočim prostovoljcem, nastopajočim umetnikom plesnih in glasbenih skupin in njihovim mentorjem, ki s svojim zgledom in širokim srcem delite družbeno odgovornost v skrbi za zdrav razvoj, uspešno rast in enake možnosti naših otrok in mladih ljudi.


V imenu otrok in njihovih družin se iskreno zahvaljujemo vsem dobrim ljudem, podjetjem in posameznikom, donatorjem, predstavnikom lokalne skupnosti Občine Divača, županji Alenki Dovgan Štrucel, Občine Hrpelje-Kozina, županji Saši Likavec Svetelšek in Občine Sežana, županu Davidu Škabarju, ki zmorete deliti dobrine, sredstva, odgovornost, solidarnost in ljubezen. S svojimi nesebičnimi dejanji pomoči prispevate k omogočanju dostojnega življenja in krepitvi samopodobe tistih otrok, ki potrebujejo našo pomoč. Na dobrodelnem otroškem plesnem festivalu je bilo zbranih 2000 € donatorskih sredstev, ki bodo namenjena pomoči otrokom in mladostnikom iz socialno šibkejših družin v okviru programov Medobčinskega društva prijateljev mladine Sežana društva pri kritju stroškov učne pomoči, materialne pomoči, šolskih potrebščin, otroške opreme, plačljivih obšolskih aktivnosti, letovanj in dodatnega kadra za spremstvo otrok s posebnimi potrebami na letovanjih.

Iskrena hvala tudi v imenu vseh nas, ki snujemo in izvajamo številne dejavnosti, ustvarjamo priložnosti za osebnostno rast, stremimo k omogočanju lepše prihodnosti in ustvarjanju skupnega dobrega v želji, da bi se naši otroci, mladi ljudje in njihove družine zbujali v prijazne in sončne dneve.

Hvala!
Člani Medobčinskega društva prijateljev mladine Sežana

Kontakt

MEDOBČINSKO DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE SEŽANA
Bazoviška ulica 11
6210 Sežana

05 / 734 14 86
05 / 730 13 40 

E-pošta: drustvo.prijateljev@siol.net

           

Uspešno delovanje društva omogočajo Občina DivačaObčina Hrpelje-Kozina, Občina Komen in  Občina Sežana, ki prepoznavajo vlogo in pomen naše organizacije in preko skupne Strategije financiranja društev, ki delujejo v javnem interesu zagotavljajo redno financiranje izvajanja programov in nadaljnji razvoj društva.