Člani Društva ljubiteljev baletne umetnosti Divača so v Kosovelovem domu Sežana v nedeljo, 2.6.2024, priredili že 3. Dobrodelni otroški festival »S plesom do smeha« in z izkupičkom prireditve polepšali obraz mnogim otrokom iz socilano nespodbudnega okolja, ki bodo v organizaciji Medobčinskega društva prijateljev mladine Sežana počitnikovali v hribih in na morju v letošnjih poletnih počitnicah.

Navdušeno publiko so začarali z bogatim 3-urnim programom, z nastopi številnih domačih in tujih plesnih skupin modernega in klasičnega baleta ter pevskimi in glasbenimi točkami, ki so nas popolnoma prevzele. Plesnega spektakla se je udeležila mlada pevka, Evelyn Rendič in nam odpela dve svoji pesmi, gostujoči plesalci in solisti SNG Ljubljana z Ano Klašnja, ki nam je zaupala skrivnosti uspeha in svojih prvih baletnih korakov. Letošnnji tretji, tradicionalni pripreditvi so prisostvovali številni člani DLBU Divača, otroške plasne skupine in solisti s svojimi prečudovitimi plesnimi točkami, plesalec Siniša Bobinac in številni neutrudi prostovoljci, starši plesalcev, ki iz ozadja skrbijo, da na parketu tudi v času priprav na nastope med šolskim letom vse gladko teče..

Posebno zahvalo za organizacijo prekrasne prireditve si zaslužijo Tina Kajan, povezovalec Romeo Grebenšek in predsednica društva, Astrid Bastianelli, neutrudni tkalci čudovitih plesnih spektaklov. Njihova prizadevnost, nesebičnost, neutrudnost, stremljenje k čimvišji kvaliteti dela in skrbno načrtovanim vsbinam programa, ne puščajo nikogar ravnodušnega. Njihova izrazita želja in prizadevanje, da bi se nastopajoči otroci in mladina na nastopu dobro izkazali in se odlično počutili, je vidna na vsakem njhovem koraku in dejanju. Še tako majhna podrobnost, ki vpliva na nivo izvedbe, je zares pomebna in ničesar ne prepuščajo naključju.

Nad prireditvijo smo bili očarani prav vsi navzoči, bila je praznik glasbe in plesa, začinjena z dobrosrčnostjo, saj je bil namen prireditve zbiranje prispevkov in donacij za otroke, ki nas potrebujejo. Zbrani izkupiček od vstopnine prireditvev višini 1.333 €, ki ste jo občani v zameno za prekrasen dogodek namenili v dobrodelne namene, bo namenjen za programe letovanj za otroke z manj priložnostmi in individualne spremljevalce za otroke s posebnimi potrebami v organizaciji Medobčinskega društva prijateljev mladine Sežana.

V imenu otrok in mladine izrekam iskrena hvala vsem članom društva DLBU Divača za organizacijo prireditve, za sodelovanje in da nam pomagate uresničevati številne dejavnosti za otroke, ustvarjati priložnosti za osebnostno rast otrok in mladih. Skupaj učinkoviteje soustvarjamo lepšo prihodnost v želji, da bi se naši otroci, mladi ljudje in njihove družine zbujali v prijazne in sončne dneve.

Kontakt

MEDOBČINSKO DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE SEŽANA
Bazoviška ulica 11
6210 Sežana

05 / 734 14 86
05 / 730 13 40 

E-pošta: drustvo.prijateljev@siol.net

           

Uspešno delovanje društva omogočajo Občina DivačaObčina Hrpelje-Kozina, Občina Komen in  Občina Sežana, ki prepoznavajo vlogo in pomen naše organizacije in preko skupne Strategije financiranja društev, ki delujejo v javnem interesu zagotavljajo redno financiranje izvajanja programov in nadaljnji razvoj društva.